onsdag, augusti 27, 2008

Matdags igen



Det va ju kul att matblogga.
Så när det var lugnt förra veckan så åkte kameran fram igen.
Denna gång gjorde jag sesamstekt broccoli
Till det behövs
Broccoli
vitlök
chilli
sesamfrö
olja
Först plockar man broccolin i buketter

Därefter så blancherar(kokar) man hastigt i välsaltat vatten.
Tänk på att ha ordentligt med salt i.
Då håller sig broccolin grön och det gäller alla grönsaker som ska förvällas.
Det sägs att det beror på det osmotiska trycket,men det är för mycket fysik och kemi för mig att förklara.

Kyl sen av i isvatten så att kokningen avstannar

Rosta sen sesamfröna i en torr panna tills de blir gyllenbruna och absolut inte "gyllensvarta" då det blir beskt


Sen hackar du chilli och vitlök

Ta en paus med en kopp kaffe och inte sånt där lyxtjafs som espresso utan riktigt kökskaffe i mugg


Avsluta det hela med att först fräsa vitlök och chilli och sedan i med broccoli och sesamfrö


Smaklig måltid

4 kommentarer:

Jonas sa...

Jaha, en sån där kniv som ingen seriös kock använder enligt Maskros. Men receptet låter gott.

Haningerox sa...

Maskros är lite konservativ och jag styckar heller aldrig 60 kg halvfruset kött.
Tackar

Tobbe Arnesson sa...

Låter riktigt mumsigt för att vara broccoli. Vad äter man till?

Markus F sa...

Som ni säkert har förstått av Peters blgginlägg så är det inte särskilt många gäster i direktionsmatsalen, så han kan stå och lella med tio portioner kalvfilé, kameran och en japansk plåtkniv en halv dag.

Dessutom är det stjälken på broccolin som är godast.