Det va ju kul att matblogga.
Så när det var lugnt förra veckan så åkte kameran fram igen.
Denna gång gjorde jag sesamstekt broccoli
Till det behövs
Broccoli
vitlök
chilli
sesamfrö
olja
Först plockar man broccolin i buketter
Därefter så blancherar(kokar) man hastigt i välsaltat vatten.
Tänk på att ha ordentligt med salt i.
Då håller sig broccolin grön och det gäller alla grönsaker som ska förvällas.
Det sägs att det beror på det osmotiska trycket,men det är för mycket fysik och kemi för mig att förklara.
Kyl sen av i isvatten så att kokningen avstannar
Rosta sen sesamfröna i en torr panna tills de blir gyllenbruna och absolut inte "gyllensvarta" då det blir beskt
Sen hackar du chilli och vitlök
Ta en paus med en kopp kaffe och inte sånt där lyxtjafs som espresso utan riktigt kökskaffe i mugg
Avsluta det hela med att först fräsa vitlök och chilli och sedan i med broccoli och sesamfrö
Smaklig måltid
4 kommentarer:
Jaha, en sån där kniv som ingen seriös kock använder enligt Maskros. Men receptet låter gott.
Maskros är lite konservativ och jag styckar heller aldrig 60 kg halvfruset kött.
Tackar
Låter riktigt mumsigt för att vara broccoli. Vad äter man till?
Som ni säkert har förstått av Peters blgginlägg så är det inte särskilt många gäster i direktionsmatsalen, så han kan stå och lella med tio portioner kalvfilé, kameran och en japansk plåtkniv en halv dag.
Dessutom är det stjälken på broccolin som är godast.
Skicka en kommentar