fredag, augusti 08, 2008

Ännu lugnare på jobbet

Jag skrev i förra inlägget att det inte skulle bli nåt återkommande med matbloggning.
Men idag var det så där smärtsamt trist på jobbet,så för att få tiden att gå så bjuder jag på ett recept till.
Idag gjorde jag en salsa på melon,grantäpple,tomat.

Till det använde jag

Granatäpple
Melon (går med vilken som helst)
Kvisttomat eller allra helst solmogen plommontomat
Salladslök
Vitlök
Koriander
Citron eller lime
Olivolja

Börja först med att dela på granatäpplet och få ut kärnorna.
                                                 
Sedan tar du och skalar melonen och kärnar ur den.
Skär melonen i små tärningar.
                                                 
Sedan delar du tomaten i fyra klyftor och skär bort kärnorna.
Om man vill bara riktigt seriös så har man skållat tomaterna innan.
Skär sen tomaten i lika stora tärningar som melonen.
                                                 
Hacka därefter vitlöken och blanda med det andra
                                                 
                                               
Sedan river dusklat av citronen och pressar i saften
                                              
Sen skivar du koriandern och blandar i
                                             
Sen i med finhackad chili
                                           
Skivad salladslök
                                       
Därefter olivolja 
                                     
Sen är det dags att blanda allt och krydda med salt och peppar.
Saltet ska i allra sist så att allt har kvar sin fräschör vid servering.
                                     
Passar bra till både grillad fisk,kyckling och fläskkött .
En lite kul grej med granatäpplen är att för ett par år sen sålde det inte så mycket.
När sen ett forskarlag påstod att det skyddade mot prostatacancer så sköt försäljningen i höjden.
Sen innehåller de mycket antioxoidanter som behövs när man tränar mycket.
Det var allt
Smaklig spis

4 kommentarer:

Nypan sa...

Wow! Det låter både gott och spännande. Själv brukar jag sno ihop en salsa med tomat, avocado och äpple som sen får bekanta sig med lite äppelcidervinäger, olivolja, sambal oelek, salt och peppar.
Salsa är sååååå mycket mer än dans :-O
/N

Patrik Skolling Möller sa...

Mums! :)

Markus F sa...

Kan du inte bli fotoredaktör på Speck! Speck!! Speck!!!?
Dina bilder är ju skitbra. Mina bilder suger hästballe.

Anonym sa...

Jag kan bli fotoredigerare.
Shoppen fixar det mesta=)